Totuus vaurioituneista, traumoista ja kovista kouluista

Ihmisen kokemukset voivat lyödä maahan. Mutta maasta noustaan ylös. Parhaimmat monta kertaa.

Totuus, jota et usein kuule:

Traumoja ja kovia kokeneella on mahdollisuus olla kaikkein rohkein, voimakkain ja mahtavin.

Yhteiskunnan tietämättömimmät jäsenet kutsuvat tällaista ihmistä "vaurioituneeksi". Mutta he ovat väärässä: hän on vahvin tyyppi, joka on olemassa.

Pahanpuhujat unohtavat, että selviytyjillä on kaikkein vaarallisin etu puolellaan: sinnikkyys. Ja se on koeteltu, kokeiltu ja loppumattomaksi todettu.

Tämä on tyyppi, joka palaa takaisin käytyään helvetissä. Hänellä oli kyky nousta aina uudelleen, vaikka elämä koetteli häntä kovalla kädellä. Vaikka joskus nenä osuu kuraojaan ja oma koira puri.

Hän omistaa varjonsa ja kutoo ne saumattomasti vapauden, luovuuden, mielikuvituksen ja itsenäisyyden kangaskuvioon... ja ompelee siitä itselleen puvun.

Hänelle annettiin tuhannen syytä luovuttaa, ja hänelle tarjottiin perusteita olla uskomatta itseensä tai kehenkään muuhun. Hän ei kuunnellut. Hän pukeutuu parhaimpiinsa, pyörähtää peilin edessä ja naurahtaa.

Mutta hänen tavassaan uskoa itseensä on raakaa taikaa, joka manaa esiin hänen sielunsa unelmat. Ja hän lähtee tavoittelemaan niitä. Joka tapauksessa hän voittaa. Kaikesta huolimatta hän voittaa.

Tällainen selviytyjä voi silti kohdata vihaa, kateutta, ahneutta niiltä, jotka ympäröivät häntä... Kun joku sanoo hänelle: "Et voi tehdä sitä", hän kohottaa kulmakarvaansa ja lausahtaa: "Katso minua".

"Vaurioitunut" kykenee mihin tahansa, ei vain traumojensa vuoksi, vaan niistä huolimatta. Hänen ei tarvitse tehdä niistä viittaa, jonne kätkeytyä. Hänen ei tarvitse alleviivata matkansa vaikeuksia, hän tietää ne.

Kukaan ei ole motivoituneempi kuin ihminen, joka päättää omasta puolestaan huolimatta siitä, että hänelle on koko elämänsä ajan sanottu, mitä hän ei voi tehdä tai kuka hän ei voi olla.

Kukaan ei ole päättäväisempi onnistumaan kuin se, joka kerran jo menetti kaiken.

Hän käyttää jokaista häntä kohti heitettyä kiveä perustan rakentamiseen omalle imperiumilleen.

Tiili tiileltä hän rakentaa - ja huolimatta yrityksistä kaataa hänen kohoava seinänsä, hän etenee ja tekee, minkä oikeaksi katsoo.

Huolimatta siitä, kuinka paljon vastalauseita tai vastoinkäymisiä osuu hänen tielleen, mikään ei todella voi saada tällaista selviytyjää polvilleen; hän tuntee jo arvonsa, ja arvostaa arpiansa. Hän tietää, miten jokainen häntä kohti heitetty katkera sana muutetaan rautaiseksi tahdoksi, joka vapauttaa hänet ja muut häkeissään räpistelevät linnut. Hän tietää kuka on, mikä on tärkeää ja ketä kuunnella, kehen luottaa ja

Hän tietää, miten täyttää haavojensa välinen rako kullalla, niinkuin entisajan kiinalaiset korjasivat haljenneet kulhonsa.

Ja kun hän tekee, hän luo uutta ja muuttaa maailmaa sekä ilmentää itseään tasolla, jollaista ei voi luoda eikä edes kopioida henkilö, joka ei ole koskaan joutunut kokemaan sitä, mitä hän. Hän omistaa varjonsa ja käyttää niitä luovuutensa, mielikuvituksensa ja itsenäisyytensä polttoaineena. Hän oli oppinut uskomaan itseensä, vaikka elämä oli antanut hänelle kaiken syyn olla uskomatta.

Kun kuulet voimakkaan selviytyjän äänen ja soturin tahdon - ei ole mitään muuta, mitä voit viisaana tehdä, kuin pysähtyä ja kuunnella. Hän on ääni miljoonien elämien elämässä. Kuuntele ja lue. Näe ja tunne.

Tommy Tabermann sanoi: ehjimmät meistä on koottu sirpaleista

Kuva: https://pixabay.com/fi/users/4...