Pelottaako astua esiin?

Henkilöbrändäyksellä saat otteen omasta julkisuuskuvasta, hallinnan tunteen ja pelot väistyvät...

Pelottaako olla sinä ja tulla esiin ja esiintyä yrityksesi, tuotteesi tai ajatustesi puolesta?

Pelottaako astua esiin - videona Youtubessa (klikkaa katsomaan)

Pelottaako, että joudut paljastamaan henkilökohtaisia asioita liikaa tai tuoda julkisuuteen sellaista, josta et pidä?

Sinulla on valta valita. Sinä valitset mitä, missä, miten ja kuinka paljon jaat henkilökohtaista itseäsi.

Sinulla on ammatillistakin materiaalia riittämiin, sinun ei tarvitse, enkä kehotakaan, jakamaan omia lounaita tai lomia kellekään, ellet halua.

Pakko olla aina julki, joka kanavassa ja somepalvelussa ja aina luoda uutta ja olla tavoitettavissa ja jakaa paljon, kommentoida paljon...

Njääh.

Se on toki pikatie, mutta on myös toinen tie, joka kiertää vähän ja nopeusrajoitukset on eri tasolla. Eli ei niin vauhdikas ja vaarallinen kuin sosiaalinen media, mutta rennompi ja helpompi meille tavallisemmille tyypeille.

Kaikki on kiinni valinnoista. Voi hurjastella ja ryhtyä somen valtiaaksi, tosin sekin ottaa aikaa ja on sinänsä riskialttiimpaa. Siinä tavassa tuo itsensä julki laajalla skaalalla keräten myös vihaajia matkan varrella. Toinen riski somessa on, ettei nuo alustat ole omassa hallinnassa. Koko tilin voi menettää hetkessä.

Toinen tapa on pyrkiä olemaan fiksu. Hyödyntämään esimerkiksi sähköpostilistoja, kirjan tai kirjojen kirjoittamista, haastatteluja, henkilökohtaisia tapaamisia tai radiota, kirjeitä, luentoja, esiintymisiä tai mitä ikinä keksiikään, joka sopii omaan pirtaan.

Entä jos tekee virheitä? Tuhoanko silloin paitsi firman, myös oman maineeni?

Eikö ole parempi mokata ihan vaan itsekseen ja salaa...?

Kyllä, jos käyttäydyt huonosti.

...mutta ei, jos otat opiksi, parannat ja nouset ylös.

Kotkan hyökkäyksistä 70% epäonnistuu. Miten voisin olettaa onnistuvani paremmin?

Toisaalta, saaliiden kannalta katsottuna pakeneminen onnistuu 70% kerroista...

On hölmöläisten hommaa salailla mokia. Kaikki mokaa, kuten Pauli Hanhiniemi laulaa. Sen sijaan ole läpinäkyvä ja rehellinen ja rohkea. Saavutat siten jopa suurempaa luottamusta kuin ilman hyvin hoidettua mokaa.

Maailma tai siis ihmiset netissä näyttää olevan julma, häikäilemätön, ilkeämielinen, vihaava, ja vähintäänkin väärinymmärtävä joukko, jonka tarkoituksena on tuhota ja saada aikaan mielipahaa...

En ymmärrä miten sellaisen kanssa pärjää.

Onko kuitenkin parempi pysytellä näkymättömissä?

Aivan. Synkkyyttä suoltava ja riitelevä some on eräänlainen likakaivo. Mutta se on myös suuri mahdollisuus.

Ne räkyttäjät, pahansuovat ja ilkeät ovat kyllä äänekäs, mutta pieni joukko. Ja fiksut ja ystävälliset valtaosa, mutta usein hiljaisempia. He ovat silti siellä.

Siksi sinä et provosoidu typeryksistä vaan vastaat asiallisesti ja rakentavasti omien rajojesi mukaan.

On tärkeää hyväksyä, että kaikki eivät pidä sinusta, et sinäkään pidä kaikista. mutta että sillä ei ole väliä niin kauan kuin pysyt uskollisena itsellesi ja omillesi. Omalle yleisöllesi, omalle kohderyhmällesi, omille asiakkaillesi, omalle joukollesi. Eli sinun pitää tuntea omat ihmisesi.

Henkilöbrändäyksen juju on olla muistettava ja luotettava ja omanlainen tyyppi, ei niinkään mikään ninja tai täydellinen. Luoda ja hallita omaa ammattipersoonaansa ja valita aiheensa, taistelunsa.

Ennenkaikkea olla ihminen, epätäydellinen, mutta asiansa takana.

Ole siis omanlaisesi luonteva ammattipersoona.

Voit jakaa tarinoita ja tietoa työstäsi, ja osoittaa olevasi enemmän kuin pelkkä yrityksen nimi tai sen tuotteet tai palvelut.

Se luo luottamusta sinuun, yritykseen, myytäviin asioihin. Seistä selkä suorana ja aitona asiansa takana saa asiakkaat ja yhteistyökumppanit ja yleisön huomaamaan, että olet tosissasi, olet sitoutunut ja valmis työskentelemään heidän hyväkseen.

Sellaiseen on tosiaan helppo luottaa.

Miten siis sinun luonteva ammattipersoonasi voi auttaa sinua saavuttamaan sinun tavoitteitasi, halujasi tai unelmiasi?

Olen Anne Teijula ja haluan auttaa. Tervetuloa sivustolleni!

Lue toki lisää artikkeleita tai hyppää suoraan hankkimaan oma kokonainen kirja! Siihen sisältyy e-kirja eri muodoissa ja bonusmateriaalit kurssialustalla. Tutustu!

PS. Lue myös "Irti häirinnästä"-artikkelini tästä: https://www.leijuva.fi/blog/irti-hairinnasta

Categories: ammattipersoona